12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cîțu: Creșterile de prețuri din această perioadă sunt doar temporare

(VIDEO) Cîțu: Creșterile de prețuri din această perioadă sunt doar temporare

-

Premierul Florin Cîțu a spus la finalul ședinței de Guvern, că, potrivit datelor de la BNR, creșterile de prețuri din această perioadă sunt doar temporare.

„BNR a prezentat raportul asupra inflației. Decizia Băncii Centrale de săptămâna trecută a fost de a nu crește dobânzile, ceea ce pentru mine arată că această creștere a prețurilor este temporară pentru că dacă Banca Centrală ar fi crezut că este o creștere a prețurilor care să fie permanentizată ar fi luat o decizie de creștere a dobânzilor”, a declarat Florin Cîțu referitor la creșterea prețurilor din ultima perioadă.

Șeful Executivului a precizat că s-a uitat pe raportul prezentat de BNR pentru a vedea de unde vin creșterile.

„Majorarea materiilor prime reflectate mai ales în prețul combustibililor, perturbări ale lanțurilor de valoare adăugată, ușoară depreciere a monedei naționale în raport cu euro. Cam de aici ar veni cele mai mari creșteri în România. Tot BNR ne spune: creșterea cotației țițeiului este încorporată rapid în prețul combustibililor, deci imediat se vede în România, în timp ce factura gazelor naturale se ajustează cu o anumită întârziere, ceea ce vedem la pompă e datorită a ceea ce vedem la prețul țițeiului la nivel global”, a explicat Cîțu.

Premierul a precizat că în România, chiar și după această creștere, rămâne cu al doilea cel mai ieftin combustibil din UE după Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS