8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomân arestat în Italia, după ce și-a dus calculatorul la reparat

Român arestat în Italia, după ce și-a dus calculatorul la reparat

Un român, de 39 de ani, a fost arestat de polițiștii italieni după ce și-a dus calculatorul la reparat. Specialiștii IT au găsit imagini cu minori abuzați și au alertat imediat Carabinieri, scrie Observatornews.

Românul din Lazise (Verona), în vârstă de 39 ani, nici nu și-a imaginat că ar putea avea probleme mari cu legea sau chiar să ajungă la închisoare atunci când și-a dus calculatorul în service, pentru a fi reparat.

Surpriza specialiștilor IT a fost uriașă: pe PC-ul bărbatului erau stocate imagini foto și video cu minori abuzați, ce aveau vârstele între patru și opt ani.

Patronul service-ului nu a stat pe gânduri și a alertat imediat Carabinieri, pentru a-l denunța pe român.

Reținerea acestuia a fost ușoară, mai ales că bărbatul nici nu bănuia ce îl așteaptă. Acesta a fost chemat să ridice calculatorul, iar în momentul în care s-a prezentat la service polițiștii l-au încătușat. După o noapte petrecută în arest, individul a fost eliberat și acum așteaptă procesul.

Potrivit Codului Penal din Italia, persoana care în mod conştient îşi procură sau deţine material pornografic cu minori în vârstă de până la 18 ani este pedepsită cu închisoare de până la 3 ani şi cu amendă de cel puțin 1.549 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS