4.5 C
Craiova
sâmbătă, 26 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePompierii brăileni încă înlătură copacii căzuţi după vijelia de miercuri seară

Pompierii brăileni încă înlătură copacii căzuţi după vijelia de miercuri seară

Pompierii din Brăila şi muncitorii unei firme din subordinea Primăriei încă intervin, joi, pentru îndepărtarea copacilor care au căzut, miercuri seară, în urma vijeliei puternice. Sunt peste 50 de copaci care au fost înlăturaţi de pe maşini, de pe străzi ori care au căzut pe firele de electricitate ori telefonie, iar acţiunile continuă, informează News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian, pompierii au intervenit, până în prezent, pentru înlăturarea a circa 50 de copaci care au fost doborâţi de vântul puternic din timpul vijeliei de miercuri seară. Intervenţiile au avut loc pe mai multe străzi din municipiul Brăila, în unele cazuri copacii avariind maşinile parcate.

Sunt cel puţin 10 autoturisme identificate cu avarii după vijelia de miercuri seară.

„A fost cea mai puternică furtună de când sunt eu primar. Astăzi, muncitorii şi pompierii trebuie să intervină în continuare pentru a tăia pomii care nu au căzut efectiv pe stradă, dar care trebuie să fie înlăturaţi, fiind un pericol. De asemenea, după ce se termină înlăturarea tuturor copacilor trebuie să se facă o curăţenie generală pentru că tot oraşul e plin de frunze şi de crengi”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Probleme sunt încă şi la Galaţi după vijelia de miercuri seară.

Mai multe curţi şi grădini, dar şi un drum judeţean, recent reabilitat cu fonduri europene, au fost inundate, joi, după ce torenţii au scos din matcă un pârâu care traversează oraşul Târgu Bujor. Conform primarului Ion Andone, pe DJ 241 apa măsoară până la jumătate de metru.

Atât Brăila, cât şi Galaţi sunt sub Cod portocaliu de vijelii puternice până vineri dimineaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS