14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasca obligatorie în exterior şi interior în staţiunile turistice din Franţa

Masca obligatorie în exterior şi interior în staţiunile turistice din Franţa

Măştile sanitare devin iarăşi obligatorii în Franţa, inclusiv în exterior, în stațiunile turistice, după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu varianta Delta a coronavirusului.

Măsuri și mai drastice sunt luate în Franța, în ciuda protestelor de săptămâna trecută de la Paris împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID. Ministrul francez al Transporturilor a anunțat că acest certificat sanitar ar urma să devină obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport pe distanţe lungi după data de 7 august. Mai mult, în stațiunile turistice masca de protecție redevine obligatorie și în spațiile deschise.

Autoritățile mai transmit că nerespectarea acestor măsuri ar putea duce la închiderea barurilor și restaurantelor.

Philippe de Gonneville, Primarul din Lège-Cap-Ferret: „Fac apel la responsabilitate pentru că doar cu mască și distanțare socială putem să salvăm sezonul estival și să păstrăm restaurantele și barurile deschise și restul activităților turistice care ne permit să supraviețuim în restul anului.”

În mai multe zone turistice din Franța, autoritățile locale au au interzis vânzarea și consumului băuturilor alcoolice în spațiile publice și au cerut închiderea teraselor de la ora 23.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS