18 C
Craiova
vineri, 22 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateProtest la Palatul Cotroceni în cazul Roșia Montană

Protest la Palatul Cotroceni în cazul Roșia Montană

Mai multe organizaţii, între care Comunitatea Declic, Uniţi Salvăm, Rosia Montana în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roşiei Montane, Corupţia Ucide, Greenpeace şi Evoluţie în instituţie au anunţat protestul „Ieşim în stradă pentru Roşia Montană!”, programat să aibă loc duminică, de la ora 19:00, în faţa Palatului Cotroceni.

Organizaţiile cer public preşedintelui Klaus Iohannis să îşi exercite rolul de mediator şi să solicite prim-ministrului să renunţe la iniţiativa de a retrage dosarul Roşia Montană din procedura de includere în patrimoniul UNESCO.

”Domnule preşedinte, a venit momentul să discutăm despre elefantul din cameră: Roşia Montană şi ezitările Guvernului de a o susţine pentru lista UNESCO. Din păcate, Roşia Montană acum a ajuns monedă de negociere în politica de partid. Vă cerem public, domnule preşedinte Iohannis, să scoateţi elefantul de aur din Guvern! Roşia Montană nu e locul de joacă al politicienilor! Trebuie să vă exercitaţi rolul de mediator între noi, cetăţenii, şi cei cărora aurul le fură minţile”, este apelul lui Tudor Brădăţan, director executiv al Comunităţii Declic.

Viitorul Roșiei Montane depinde de noi

Organizatorii protestului afirmă că ”viitorul Roşiei Montane în UNESCO depinde de noi”.

”Dacă nu intervenim, Florin Cîţu şi Coaliţia îşi vor pasa la nesfârşit responsabilitatea unei decizii. Riscăm ca pe ultima sută de metri sau chiar în ziua plenului Comitetului UNESCO, premierul să mandateze Ministerul Culturii să retragă dosarul. Exact aşa s-a întâmplat în 2018, în Guvernul Dăncilă. Premierul Cîţu este inconsecvent în declaraţii. Ca partener de guvernare, a propus Coaliţiei retragerea nominalizării de la UNESCO. Ca premier, recunoaşte că va cauta soluţii pentru exploatarea aurului. Florin Cîţu suferă şi el de sindromul Ponta care una voia ca deputat, alta ca premier”, se mai arată în apelul la protest.

Protestatarii vor veni în faţa Palatului Cotroceni (intrarea dinspre Piaţa Leu) pentru a-i cere preşedintelui să îşi asume o poziţie clară şi un mandat ferm pentru delegaţia României de la Reuniunea Comitetului UNESCO. (Sursa: News.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Spitalul din Târgu Cărbunești a rămas fără oxigen trei...

Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, a rămas fără...

ȘTIRI GdS