9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContagierile cu noul coronavirus la nivel global au crescut pentru a doua săptămână consecutiv

Contagierile cu noul coronavirus la nivel global au crescut pentru a doua săptămână consecutiv

Contagierile cu noul coronavirus au crescut uşor pentru a doua săptămână consecutiv, cu peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19 raportate, reprezentând o creştere cu 3% faţă de săptămâna anterioară. Numărul deceselor la nivel global continuă să scadă, în schimb, a informat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează EFE și Agerpres.

Între 28 iunie şi 4 iulie s-au înregistrat 54.000 de decese asociate COVID-19, în descreştere cu 7% faţă de săptămâna precedentă, cea mai scăzută cifră din octombrie 2020, potrivit raportului epidemiologic săptămânal al OMS.
Cu toate acestea, în toate regiunile cu excepţia Americii şi Asiei de Sud-Est au fost raportate mai multe decese decât în săptămâna anterioară, la fel ca şi o creştere a numărului de contagieri, mai puţin în America.

Europa a înregistrat o creştere semnificativă cu 30%

Europa a înregistrat o creştere semnificativă cu 30% a numărului de contagieri şi cu 6% a cifrei morţilor.
La rândul său, Orientul Mijlociu a înregistrat o creştere cu 11% a cifrei contagierilor şi cu 2% a deceselor.

Continentul african, unul dintre cele mai afectate în ultimul timp mai ales din cauza unei penurii de vaccinuri, a înregistrat o creştere cu 23% a numărului de decese de COVID-19 şi cu 15% a cifrei contagierilor comparativ cu săptămâna precedentă.

În ce priveşte ţările, numărul cel mai ridicat al contagierilor s-a înregistrat în ultima săptămână în Brazilia, urmată de India, Columbia, Indonezia şi Marea Britanie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS