16.7 C
Craiova
duminică, 25 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateJurnalistul belarus Roman Protasevici, transferat în arest la domiciliu

Jurnalistul belarus Roman Protasevici, transferat în arest la domiciliu

Autorităţile belaruse l-au transferat dintr-un centru de detenţie în arest la domiciliu pe jurnalistul Roman Protasevici, care a fost arestat în mai, la coborârea sa dintr-un avion al Ryanair forţat să aterizeze la Minsk, informează serviciul rus al BBC.

Protasevici se află în prezent într-un apartament închiriat la Minsk, a spus tatăl lui, Dmitri Protasevici, la BBC, adăugând totodată că autorităţile nu au oferit niciun fel de informaţii în acest sens familiei.

Iubita lui Roman Protasevici, Sofia Sapega, care este cetăţeană rusă, a fost de asemenea transferată într-un apartament închiriat, unde locuieşte singură, a spus tatăl său vitreg pentru BBC.

Ministerul de Interne al Republicii Belarus şi comitetul de investigaţii nu au putut fi deocamdată contactate pentru informaţii, potrivit Reuters.

Ambasada Rusiei de la Minsk a confirmat că Sapega a fost mutată din arest, potrivit TASS.

Interceptarea avionului Ryanair care făcea cursa între Atena şi Vilnius, pe 23 mai, a generat reacţii extrem de critice pe plan internaţional, iar săptămâna aceasta Uniunea Europeană (UE) a impus ample sancţiuni economice împotriva Belarus în legătură cu acest incident.

Autorităţile belaruse i-au arestat pe Protasevici şi Sapega imediat după ce avionul a aterizat, incident pe care ţări din Occident l-au calificat drept “piraterie de stat”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS