16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul amână redeschiderea teritoriului său pentru turişti din cauza înmulțirii cazurilor COVID cu varianta Delta

Israelul amână redeschiderea teritoriului său pentru turişti din cauza înmulțirii cazurilor COVID cu varianta Delta

Israelul a anunţat miercuri că amână redeschiderea teritoriului său pentru turişti şi pregăteşte pentru noi măsuri de a opri răspândirea pandemiei de coronavirus, cazurile crescând în ţară, în pofida unei masive campanii de vaccinare, notează AFP, citată de Agerpres.

„Din cauza îngrijorărilor legate de posibila răspândire a variantei Delta, guvernul a amânat intrarea turiştilor cu o lună, până la 1 august”, a afirmat Ministerul israelian al Turismului.

Unii turişti vaccinaţi, care călătoresc în grupuri mici şi vin doar din anumite ţări, vor avea, totuşi, autorizaţia să intre în Israel, dar vor trebui să efectueze două teste PCR – unul realizat cu 72 de ore înainte de plecare şi unul la sosire -, precum şi un test serologic, a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului Turismului.

Purtarea măşti în interior ar putea fi din nou obligatorie

Pe de altă parte, premeirul israelian Naftali Bennett a afirmat că, dacă peste 100 de cazuri noi de coronavirus vor fi înregistrate zilnic timp de o săptămână, purtarea măşti în interior va fi din nou obligatorie.

Miercuri, pentru a treia zi consecutiv, peste 100 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate oficial, departe de cele câteva cazuri cazuri recenzate zilnic în ultimele săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS