10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVarianta Delta a coronavirusului va deveni dominantă în Germania până la toamnă

Varianta Delta a coronavirusului va deveni dominantă în Germania până la toamnă

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV2, mai contagioasă, va deveni dominantă în Germania până în toamnă, cel târziu, a avertizat principalul oficial din domeniul sănătății publice de la Berlin. Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch, i-a îndemnat pe oameni să poarte în continuare măști în interior și să se vaccineze, potrivit Reuters.

„Varianta Delta reprezintă aproximativ 6% din infecții, dar ponderea sa este în creștere”, a spus Wieler.

„Nu este o chestiune dacă Delta va deveni dominantă, ci când. Va deveni dominantă cel târziu în toamnă”, a avertizat el.

Cele 16 landuri germane au început să aplice restricții din noiembrie anul trecut

Cele 16 landuri germane au început să aplice restricții din noiembrie anul trecut. Împreună cu o campanie de vaccinare accelerată, acestea au ajutat țara să controleze cel de-al treilea val de infectări cu COVID-19.

Incidența cazurilor a ajuns la 10 la 100.000 de locuitori pe ultimele 7 zile. Vineri au fost raportate puțin peste 1.000 de cazuri noi și 91 de decese.

Aproximativ 51% dintre germani au făcut cel puțin o doză de vaccin anti-COVID

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a anunțat că aproximativ 51% dintre germani au făcut cel puțin o doză de vaccin anti-COVID și aproximativ 30% au fost vaccinați cu ambele doze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS