22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou scandal ”Larry Nassar” în SUA

Un nou scandal ”Larry Nassar” în SUA

Foşti studenți și sportivi ai Universității Michigan au cerut miercuri instituției să efectueze o anchetă completă asupra unuia dintre foștii ei doctori acuzați de decenii de agresiune sexuală, scrie Hotnews.

Richard Anderson, care a lucrat la universitatea din Ann Arbor din 1966 până în 2003, este acuzat că a agresat sute de studenți și sportivi. A murit în 2008.

Tad DeLuca, care susține că a fost victima lui Anderson în anii 1970, când făcea parte din echipa de lupte, a cerut o anchetă privind „cultura Michiganului de protecție împotriva abuzurilor sexuale”.

El a cerut consiliului de administrație al universității, care se întrunește joi, să coopereze cu sistemul de justiție din acest stat din nordul Statelor Unite.

„Vom continua până când justiția va fi îndeplinită”, a spus Jon Vaughn, membru al echipei de fotbal american între 1988-91. „Din victimele abuzurilor, devenim supraviețuitori care iau măsuri”, a adăugat el.

Au fost iniţiate mai multe procese

Un raport, produs de o firmă de avocatură la cererea universității, a concluzionat în luna mai că Anderson „s-a angajat în comportamente abuzive sexual cu pacienții săi în mai multe rânduri”.

Au fost inițiate mai multe procese, iar universitatea a declarat miercuri că este „implicată activ într-un proces de mediere confidențial, ghidat de instanță, cu victimele doctorului Anderson”.

Scandalul amenință în special să păteze reputația antrenorului emblematic al echipei de fotbal american, Bo Schembechler, care a murit în 2006.

Unul dintre copiii săi, Matt Schembechler, a dezvăluit recent că a fost agresat de medic când avea 10 ani. El susține că și-a avertizat tatăl, care nu ar fi făcut nimic.

În schimb, alți membri ai familiei sale l-au apărat pe Bo Schembechler, asigurând că „nu ar fi tolerat niciodată” astfel de acte.

O altă instituție locală, Michigan State University (MSU), zguduită de cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică care a fost condamnat în 2018 la o pedeapsă grea cu închisoarea pentru agresarea sexuală a cel puțin 265 de victime în decurs de două decenii, a servit la MSU ca terapeut.

În același an, Universitatea din California de Sud (USC) Los Angeles a fost de acord să plătească despăgubiri de 215 milioane dolari victimelor unui fost ginecolog angajat în campus acuzat de abuzuri sexuale de către sute de femei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS