32.2 C
Craiova
miercuri, 4 august, 2021
Știri de ultima orăActualitateDouă adolescente au sunat în glumă la 112, minţind că sunt sechestrate

Două adolescente au sunat în glumă la 112, minţind că sunt sechestrate

Două adolescente din localitatea braşoveană Tărlungeni au intrat în vizorul poliţiştilor după ce au sunat la 112 pretinzând că au fost sechestrate. Ele au făcut acest lucru din amuzament, după ce au găsit un telefon pe stradă, informează Agerpres.

Conform Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Braşov, dispeceratul a fost sesizat, duminică seară, printr-un apel la 112, de către o persoană de sex feminin că, în timp ce s-ar fi aflat într-un parc din Tărlungeni, atât ea, cât şi o altă tânără ar fi fost constrânse, de către două persoane de sex masculin necunoscute, să pătrundă în interiorul unui autovehicul cu care s-ar fi deplasat spre o locaţie necunoscută.

„În cel mai scurt timp, au fost constituite echipe operative complexe, formate din poliţişti din cadrul IPJ Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale şi cel Criminalistic, Secţia 1 Poliţie Rurală Feldioara, Poliţia Municipiului Braşov – Biroul de Investigaţii Criminale, Biroul Rutier, Secţiile 1-5 Poliţie, Poliţia Municipiului Săcele, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi care, sub coordonarea echipei manageriale, au desfăşurat activităţi de căutare a minorelor, fiind instituite, de asemenea, filtre rutiere pentru depistarea şi identificarea vehiculului în cauză”, a precizat IPJ Braşov.

Apeluri la 112 din amuzament

În scurt timp, poliţiştii au identificat cele două tinere, acestea având vârste de 13 ani, respectiv 15 ani, stabilind, totodată, că acestea ar fi găsit, pe raza localităţii de domiciliu, un telefon mobil, ce avea inserată o cartelă funcţională şi l-ar fi utilizat efectuând, pentru amuzament, mai multe apeluri 112, sesizând totodată, în mod eronat, faptul că sunt lipsite de libertate.

În urma anchetei a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie. 

În ceea ce priveşte dosarul penal deschis în urma apelului, va fi propusă soluţie legală la finalizarea anchetei, precizează sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Israelul impune noi restricții anti-Covid pentru a combate răspândirea...

Autoritățile israeliene au anunțat miercuri că urmează să impună...

ȘTIRI GdS