9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUngaria anulează certificatele de vaccinare ale celor care nu fac rapelul

Ungaria anulează certificatele de vaccinare ale celor care nu fac rapelul

Cetăţenii din Ungaria care nu se prezintă pentru a-și face rapelul vor avea certificatele de vaccinare anulate, a anunțat, joi, premierul Ungariei, Viktor Orban, citat de Digi24.

Celor circa 137.000 de persoane care nu s-au mai întors pentru a primi şi a doua doză de vaccin li se vor şterge din registrul oficial certificatele de imunizare, pierzând astfel privilegiile pe care le presupune deţinerea unui astfel de certificat, a subliniat premierul ungar.

Pe de altă parte, Orban a susţinut că Ungaria este cu „o lună, o lună şi jumătate înaintea” altor ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte redeschiderea economiei, notează Agerpres.

Ungaria – singura ţară membră a UE care foloseşte vaccinul Sinopharm, de asemenea şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre acestea nu a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) – avea vaccinate la începutul lui iunie 5,1 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, iar aproximativ 3,6 milioane au primit şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS