21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate500 de milioane de doze de vaccin Pfizer, donate de Statele Unite altor țări

500 de milioane de doze de vaccin Pfizer, donate de Statele Unite altor țări

Statele Unite vor achiziţiona 500 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech pentru a le dona altor ţări, au informat miercuri publicaţiile New York Times şi Washington Post.

Preşedintele american Joe Biden urmează să facă anunţul la summit-ul G7 de săptămâna aceasta, potrivit Washington Post, care citează trei persoane familiare cu această chestiune, conform Agerpres.

Primele 200 de milioane de doze vor fi distribuite anul acesta

Întrebat dacă are un plan pentru distribuirea vaccinurilor în întreaga lume, preşedintele Biden a răspuns: „Am unul şi îl voi anunţa”.
Potrivit New York Times, primele 200 de milioane de doze vor fi distribuite anul acesta, iar celelalte 300 de milioane anul viitor.

Statele Unite anunţaseră deja că vor dona 80 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19


Statele Unite anunţaseră deja că vor dona 80 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 altor ţări până la sfârşitul lunii iunie.
La începutul acestei luni, Washingtonul a declarat că 75% din aceste doze vor fi distribuite prin intermediul sistemului de partajare Covax, creat pentru a asigura distribuţia echitabilă a vaccinurilor în special în ţările cu venituri reduse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS