16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate40 de cadavre, îngropate în curtea unui fost poliţist din Salvador

40 de cadavre, îngropate în curtea unui fost poliţist din Salvador

Autoritățile din El Salvador excavează un cimitir clandestin din curtea unui fost polițist, existând suspiciunea că aici s-ar afla în jur de 40 de cadavre, majoritatea femei, scrie Digi24.

Până în prezent, rămășițele a cel puțin 24 de persoane au fost recuperate de pe proprietatea din Chalchuapa, la 78 km nord-vest de capitala San Salvador. Exhumarea cadavrelor ar putea dura încă o lună, au spus oficialii, potrivit The Guardian.

Căutările au început după ce fostul ofițer, Hugo Ernesto Osorio Chávez, în vârstă de 51 de ani, a fost reținut, la începutul acestei luni, pentru uciderea unei femei și a fiicei acesteia. Suspectul, care fusese anchetat anterior pentru infracțiuni sexuale, a mărturisit că le-a ucis pe cele două.

Dar când echipele criminalistice i-au percheziționat casa fostului polițist, au descoperit cel puțin șapte gropi care conțineau cadavre, unele din ele îngropate de cel puțin 2 ani.

Violența împotriva femeilor din America Latină, inclusiv crimele, s-a agravat în timpul pandemiei

Chávez a fost arestat, la fel și alți nouă suspecți care i-ar fi fost complici.

Mauricio Arriaza Chicas, directorul poliției civile naționale din El Salvador, a declarat că între suspecți sunt foști ofițeri de poliție și foști soldați, dar și traficanți de persoane.

Joi, în fața casei lui Chávez s-au adunat zeci de persoane care cred că rudele lor dispărute ar putea fi printre cadavrele recuperate

Incidentul a adus în discuție problema violenței împotriva femeilor și a crimelor, în țara cu o populație de 6,7 milioane de oameni. 70 de femei au fost ucise anul trecut și 111 în 2019.

Violența împotriva femeilor din America Latină, inclusiv crimele, s-a agravat în timpul pandemiei, potrivit organizațiilor pentru drepturile femeilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS