10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia donează Republicii Moldova un nou lot de vaccin AstraZeneca

România donează Republicii Moldova un nou lot de vaccin AstraZeneca

Vineri dimineață, 100.800 doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat de la Institutul Cantacuzino spre Republica Moldova, informează Digi24.

„Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, pe ruta București – Chișinău și retur.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău”, potrivit unui comunicat oficial.

Maia Sandu a anunţat miercuri că România va dona Republicii Moldova 100.000 de doze de vaccin. Totodată, ea a spus că autorităţile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Chişinăului, prin revânzare, câte 200.000 de doze de vaccin pe lună.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova a început la 2 martie cu vaccinul AstraZeneca, donat de România prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE.

De la lansarea acesteia, în Republica Moldova s-au vaccinat peste 140.000 de persoane, ceea ce constituie o rată de 4% din numărul total de populaţie, potrivit publicaţiei Observatorul.md. Cele mai multe persoane – 93% – s-au vaccinat cu AstraZeneca, 6% cu Pfizer, iar începând cu data de 5 mai a demarat procesul de imunizare a populaţiei cu vaccinul rusesc Sputnik V, conform aceleiaşi publicaţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS