12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord de decese provocate de alcool în pandemie, în Anglia şi Ţara Galilor

Record de decese provocate de alcool în pandemie, în Anglia şi Ţara Galilor

Peste 7.400 de oameni au murit în primul an de pandemie din cauza consumului de alcool, în Anglia şi Ţara Galilor, informează Digi24.

Vorbim de un număr cu 20% mai mare față de 2019, a anunţat Biroul britanic de Statistică. Mai exact, totul a început odată cu carantina impusă în martie 2020, iar cele mai multe dintre decese sunt legate de probleme de dependenţă pe termen lung.

A fost vorba, mai precis, de un cumul de factori: oamenii dependenți de alcool au băut și mai mult față de cantitatea obișnuită și nici nu au mers la medic, de teamă că se vor infecta cu virsul SARS-CoV-2. Dincolo de aceasta, medicii atrag, însă, atenția și asupra celor care au început să bea alcool în timpul pandemiei.

Aproximativ 80% din decese au fost provocate de boli hepatice alcoolice, 10% de tulburări psihice și comportamentale cauzate de consumul de alcool și 6% de otrăviri accidentale prin expunere la alcool. Bărbații care trăiesc în zone defavorizate din Anglia au fost de patru ori mai predispuși să moară din cauza consumului de alcool față de bărbații din zonele bogate, potrivit Sky News

Vânzările de alcool din Marea Britanie au crescut cu 67% înainte de impunerea carantinei la nivel național

Datele oferite de Biroul britanic de Statistică arată și că numărul bărbaților care au murit din cauza abuzului de alcool este de două ori mai mare decât cel al femeilor, în 2020 – aceeași rată ca în anii precedenți.

Un studiu recent a arătat că britanicii au băut mai mult alcool, au mâncat mai puține fructe și legume și au făcut mai puțin sport în timpul carantinei. De asemenea, datele au indicat că peste o mie de femei au consumat alcool mai des, în schimb bărbații au consumat cantități mai mari.

Vânzările de alcool din Marea Britanie au crescut cu 67% înainte de impunerea carantinei la nivel național, multe persoane consumând alcool în timpul izolării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS