21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdulților cu vârsta sub 40 de ani li se va oferi o alternativă la vaccinul AstraZeneca, în Marea Britanie

Adulților cu vârsta sub 40 de ani li se va oferi o alternativă la vaccinul AstraZeneca, în Marea Britanie

Majorității adulților cu vârsta sub 40 de ani li se va oferi o alternativă la vaccinul Oxford-AstraZeneca din cauza unei legături a acestuia cu cheaguri de sânge rare.

Profesorul Wei Shen Lim, de la Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a declarat: “Siguranța rămâne prioritatea noastră numărul unu. Deoarece ratele Covid-19 continuă să fie controlate, recomandăm ca adulților cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, fără comorbidități, să li se ofere o alternativă la vaccinul Oxford / AstraZeneca, dacă este disponibil, și dacă nu determină întârzieri inoculare“, potrivit Reuters.

Au existat 242 de cazuri de coagulare după administrarea a 28,5 milioane de doze de vaccin Astra Zeneca

Organismul britanic reglementare a medicamentelor MHRA a anunțat că au existat 242 de cazuri de coagulare după administrarea a 28,5 milioane de doze de vaccin Astra Zeneca, 89 dintre ele fiind fatale, cu riscul ușor mai mare la grupele de vârstă mai tinere.

Nivelurile scăzute de infectare cu Coronavirus în Marea Britanie și aprovizionarea cu vaccinuri alternative au dus, de asemenea, la această decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS