35.1 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrele de vaccinare anti-COVID, deschise și de Paşte

Centrele de vaccinare anti-COVID, deschise și de Paşte

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat astăzi că și de Paște vor fi deschise centrele de vaccinare anti-COVID.

Ea a precizat că, potrivit informaţiilor transmise de Comitetul de coordonare a vaccinării, centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi în a doua zi de Paşte, potrivit HotNews.

Mihăilă a făcut un „apel la responsabilitate”

Mihăilă a făcut un „apel la responsabilitate”: „Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodocşi, iar în weekend este Paştele ortodox fac un apel la responsabilitate: pe de o parte, să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar, pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm”.

România primește luni cea mai însemnată tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech

România primește luni cea mai însemnată tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze, în aceeași zi fiind livrate și peste 40.000 de doze de vaccin AstraZeneca. De asemenea, țara noastră a recepționat 1.517.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.
Duminică, numărul total al celor vaccinaţi anti-COVID a trecut de 3 milioane în România, ajungând la 3.037.698 de persoane. Dintre acestea, 1.243.193 au fost vaccinate cu prima doză, iar 1.794.505 de persoane au făcut și rapelul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS