9.6 C
Craiova
miercuri, 4 octombrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateTânără de 18 ani şi mama sa, arestate într-un dosar de proxenetism

Tânără de 18 ani şi mama sa, arestate într-un dosar de proxenetism

O tânără de 18 ani şi mama ei au fost arestate, iar un prieten al lor a fost plasat în arest la domiciliu, într-un dosar de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că, în decurs de mai mulţi ani, cei trei au trimis numeroase tinere să se prostitueze, în România şi în mai multe ţări din Europa, informează news.ro.

Potrivit Poliţiei Buzău, cei trei au fost arestaţi în urma unor percheziţii domiciliare desfăşurate joi în municipiul Buzău şi în localitatea Balta Albă, la adrese folosite de cei trei membri ai grupării.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015-2021, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, din Balta Alba şi Râmnicelu, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor tinere, în România şi pe teritoriul altor state europene, obţinând foloase materiale. Cele mai multe victime sunt din Buzău şi Brăila, ele fiind prietene ale tinerei de 18 ani. Fetele erau trimise să se prostitueze atât în Buzău, cât şi în mai multe ţări europene precum Germania, Spania, Italia ori Franţa.  

Bănuiţii ar fi obţinut beneficii materiale şi financiare de aproximativ 20.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate joi, poliţiştii au ridicat înscrisuri, 3.000 de lei, bijuterii şi telefoane mobile.

De asemenea, au fost puse în executare 17 mandate de aducere, persoanele fiind duse la sediul poliţiei în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, pentru proxenetism. Ulterior, instanţa a emis pe numele celor două femei mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, faţă de bărbat cercetările fiind continuate sub măsura arestului la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS