9.5 C
Craiova
vineri, 28 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe Familiei Regale după moartea Prințului Philip

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe Familiei Regale după moartea Prințului Philip

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, mesaje de condoleanţe reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi lui Charles, prinţ de Wales, în urma decesului prinţului Philip, duce de Edinburgh, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„În numele poporului român şi al meu personal, doresc să transmit Majestăţii Voastre şi întregii Familii Regale condoleanţe şi regrete pentru dureroasa pierdere suferită. Alteţa Sa Regală Prinţul Philip a fost şi rămâne o sursă de inspiraţie nu numai pentru milioane de cetăţeni ai Regatului Unit şi Commonwealth-ului, dar şi pentru întreaga lume”, a transmis şeful statului reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, în mesajul adresat prinţului de Wales, Klaus Iohannis a evocat faptul că prinţul Philip „a fost un exemplu de loialitate, verticalitate şi demnitate”. „Memoria sa va rămâne în conştiinţa omenirii drept o personalitate remarcabilă, iar plecarea sa lasă în urmă un gol de neumplut”, a mai transmis preşedintele României.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă, la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Măsuri pentru stimularea mobilităţii forţei de muncă

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea...

ȘTIRI GdS