15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă două zile de vreme rece, cu precipitaţii şi vânt

Încă două zile de vreme rece, cu precipitaţii şi vânt

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor în jumătatea sudică a ţării, dar va fi mai rece decât normal, în special dimineaţa şi noaptea, în majoritatea regiunilor. Ploile şi ninsorile se mută în jumătatea de nord-vest a ţării.

Vineri, vremea se strică în jumătatea de nord-vest a ţării. Înnorările vor fi persistente şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, local moderate cantitativ; în nord, în centru şi la munte acestea vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, apoi mixte, iar în vest vor predomina ploile.

În restul ţării, cerul va fi variabil, local cu nori joşi şi ceaţă în prima parte a zilei şi înnorări accentuate noaptea când va ploua în special în regiunile sudice. Pe alocuri se va depune polei.

Mai ales ziua, vântul va sufla tare la munte şi va avea intensificări, local şi temporar, şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.

Sâmbătă, precipitaţii slabe şi vânt

Sâmbătă, conform ANM, vremea va fi rece pentru această dată.

Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi în cursul zilei vor cădea precipitaţii în general slabe, în toate regiunile. Vor fi ploi în Crişana, Banat şi Oltenia, local în Muntenia şi Dobrogea, precipitaţii mixte în Maramureş, Moldova şi Transilvania şi predominant ninsori la munte.

Pe alocuri se va depune polei.

Cu precădere în prima parte a intervalului, vântul va avea local şi temporar intensificări în special în jumătatea sudică a teritoriului şi la munte, suflând tare pe crestele Carpţilor Meridionali şi de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS