17.3 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateDocumentarul „Colectiv” a fost nominalizat la premiile BAFTA

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la premiile BAFTA

Au fost anunțate nominalizările la premiile BAFTA din 2021. Documentarul „Colectiv” ajunge și la gala Academiei de film britanice, fiind nominalizat la categoria Cel mai bun documentar, transmite hotnews, citând Mediafax.

După cele două nominalizări de la Oscar, producţia „Colectiv” a lui Alexander Nanau a primit acum una şi la BAFTA. Aceasta este nominalizată la categoria Cel mai bun documentar, alături de „My Octopus Teacher”, „The Dissident” şi „The Social Dilemma”.

La categoria Cel mai bun film, „Nomadland”, marele câştigător al Globurilor de Aur, este cap de afiş. Filmul regizat de Chloé Zhao va concura arături de „Promising Young Woman”, „The trial of Chicago 7”, „The Mauritinian TBC” şi „The Father”.

La categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, numele cel mai important este al actriţei debutante Bukky Bakray. Adolescentei i-au fost recunoscute meritele pentru performanţa din filmul „Rocks”.

Ea concurează pe aceeaşi categorie cu reputata actriţă Frances McDormand, dar şi cu Radha Blank, Vanessa Kirby, Wunmi Mosaku şi Alfre Woodard.

Favorit la Cel mai bun actor este veteranul Anthony Hopkins, pentru rolul din producţia „The Father”. Ceilalţi nominalizaţi sunt Chadwick Boseman, Riz Ahmed, Adarsh Gourav, Mads Mikkelsen şi Tahar Rahim.

Gala premiilor BAFTA de anul acesta are un mare grad de diversitate al nominalizărilor, 16 din cei 24 de actori făcând parte din grupuri ale minorităţilor etnice.

Cele mai multe nominalizări sunt împărţite de „Nomandland” şi „Rocks”, 7 la număr.

Acestea sunt urmate de peliculele „The Father”, „Mank”, „Minari” şi „Promising Young Woman”, cu 6 nominalizări la categoriile celei mai prestigioase gale de film din Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecPer total, această zi ar putea fi descrisă astfel:...

ȘTIRI GdS