8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePfizer a primit permisiunea să-și păstreze vaccinul anti-COVID la temperaturi mai ridicate

Pfizer a primit permisiunea să-și păstreze vaccinul anti-COVID la temperaturi mai ridicate

Pfizer a primit permisiunea din partea autorităților americane să-și păstreze vaccinul anti COVID la temperaturi mai ridicate. Agenția pentru Medicamente a Statelor Unite (FDA) a aprobat depozitarea și transportul serului la temperaturi standard de congelator până la două săptămâni.

FDA a autorizat ca dozele congelate şi nediluate ale vaccinului de la Pfizer/BioNTech contra COVID-19 să fie transportate şi păstrate la temperaturile convenţionale utilizate în mod curent pentru congelatoarele farmaceutice, pentru o perioadă de până la două săptămâni, a anunţat agenţia într-un comunicat, potrivit Digi24.

Aceasta constituie o alternativă la păstrarea favorizată a dozelor nediluate la o temperatură ultrajoasă cuprinsă între -80 şi -60 grade Celsius, a precizat FDA.

Vaccinul să fie păstrat în condiții ultrareci, cuprinse între -80 și -60 grade Celsius

Recomandarea de până acum era ca vaccinul să fie păstrat în condiții ultrareci, cuprinse între -80 și -60 grade Celsius, cerință care face din distribuirea dozelor o provocare. 

Autorizarea de către FDA este importantă

Autorizarea de către FDA este importantă şi permite ca dozele să fie transportate şi păstrate în condiţii mai flexibile, a declarat Peter Marks, directorul Centrului de control şi de cercetare biologică al FDA, citat în comunicat.

Vaccinul este stabil și la temperaturi de la minus 25 până la minus 15 grade Celsius

Noile date arată că vaccinul este stabil și la temperaturi de la minus 25 până la minus 15 grade Celsius, mai frecvent întâlnite la congelatoarele farmaceutice, au anunțat Pfizer și partenerul său german BioNTech.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS