21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTemperaturile au scăzut cu 40 de grade în Grecia

Temperaturile au scăzut cu 40 de grade în Grecia

Un val de frig s-a abătut asupra Europei, iar în capitala Greciei, Atena, a nins atât de mult încât autoritățile le-au cerut localnicilor să rămână în case.

În doar câteva zile, Grecia a înregistrat o diferență de temperatură de aproximativ 40 de grade. Dacă vineri termometrele indicau peste 20 de grade, luni, în nordul țării, a fost înregistrată aceeași temperatură, dar cu minus. Autostrada care trece prin capitala elenă a fost închisă din cauza condițiilor meteorologice, o situație rar întâlnită în centrul Greciei. În insule, viscolul a atins în unele locuri viteze de până la 120 de kilometri la oră.

Într-un oraș din nordul Poloniei, Marea Baltică a înghețat la țărm. Marea a înghețat la mal, iar plaja, de obicei nisipoasă, s-a transformat într-un peisaj arctic.

Ninsori abundente au căzut și în unele regiuni din sudul Statelor Unite, acolo unde oamenii sunt obișnuiți mai degrabă cu seceta. În Texas, autoritățile au fost nevoite să întrerupă temporar alimentarea cu energie electrică pentru a proteja rețeaua.

În mai multe orașe, aeroporturile au anulat zboruri din cauza vizibilității reduse, iar circulația pe șosele a avut de suferit. În Dallas și Houston, mercurul din termometre a scăzut până la minus 5 grade Celsius, în condițiile în care temperatura medie pentru această perioadă a anului e de 16 grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS