7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘase procurori români au ajuns la Parchetul European

Șase procurori români au ajuns la Parchetul European

Șase procurori români au ajuns la Parchetul European, întrucât toate propunerile trimise de Ministerul Justiției au fost acceptate.

Procedura de selecție a fost organizată pe 29 ianuarie și de ea au trecut toți cei șase procurori români care vor face parte din structura EPPO, arată un comunicat al Ministerului Justiției.

Pe 29 ianuarie, Ministerul Justiţiei anunțase selectarea a şase candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România.

Aceștia sunt: 

  • Dana-Manuela Ana – Direcţia Naţională Anticorupţie,
  • Camelia-Elena Grecu – Direcţia Naţională Anticorupţie,
  • Constantin Irina – Direcţia Naţională Anticorupţie,
  • Jean-Nicolae Uncheşelu – Direcţia Naţională Anticorupţie,
  • Dana-Cristina Bunea – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,
  • Florin Bogdan Munteanu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

„Avem, aşadar, la nivel naţional, instrumentele necesare sprijinirii acestui nou organ independent al Uniunii Europene, singurul organ european cu atribuţii de urmărire penală. Acum ne vom concentra pe aplicarea prevederilor legale, pe măsurile instituţionale, bugetare şi de pregătire profesională a tuturor celor care, direct sau indirect, vor sprijini EPPO în misiunea acestuia. România a fost printre primele state care au susţinut înfiinţarea Parchetului European, atât în procesul de negociere a Regulamentului EPPO, cât şi în etapele de operaţionalizare a noului organ jurisdicţional al Uniunii. EPPO va avea un rol esenţial, inclusiv din perspectiva consolidării statului de drept în Europa, în combaterea infracţiunilor ce pot afecta interesele financiare ale Uniunii Europene”, precizează MJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS