10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoris Johnson: Trebuie să ne obișnuim cu ideea revaccinării în sezonul de toamnă

Boris Johnson: Trebuie să ne obișnuim cu ideea revaccinării în sezonul de toamnă

Britanicii ar trebui să se aștepte la vaccinări repetate împotriva Covid-19 în viitor. Asta pentru a ține pasul cu mutațiile coronavirusului, a declarat miercuri premierul Boris Johnson, potrivit Reuters.

”Cred că trebuie să ne obișnuim cu ideea vaccinării și revaccinării toamna, pe măsură ce ne confruntăm cu aceste noi variante”, a spus Boris Johnson în Parlamentul britanic.

Regatul Unit a convenit achiziționare a 50 de milioane de noi doze de vaccin pentru noile variante de Covid-19

La începutul acestei săptămâni, ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, a declarat că Regatul Unit a convenit achiziționare a 50 de milioane de noi doze de vaccin specific pentru noile variante de Covid-19.

S-ar putea ca în toamnă să fie nevoie de o revaccinare a populației

Duminică, ministrul pentru vaccinare din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a declarat că s-ar putea ca în toamnă să fie nevoie de o revaccinare a populației, pe măsură ce apar noi variante ale coronavirusului.

Declarațiile sale au venit după publicarea unui studiu care arată că vaccinul Oxford/AstraZeneca are o eficacitate redusă împotriva tulpinii sud-africane.

”Am discutat în această dimineață cu Jonathan Van-Tham (adjunctul comisarului medical șef), iar noi credem că probabil va exista o doză anuală sau un rapel în toamnă, apoi o vaccinare anuală, așa cum procedăm cu vaccinările contra gripei”, a declarat Zahawi la BBC.

Ministrul a avertizat că ”cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască și să recurgă și la alte mutații”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS