4.3 C
Craiova
duminică, 16 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateBoris Johnson: Trebuie să ne obișnuim cu ideea revaccinării în sezonul de toamnă

Boris Johnson: Trebuie să ne obișnuim cu ideea revaccinării în sezonul de toamnă

Britanicii ar trebui să se aștepte la vaccinări repetate împotriva Covid-19 în viitor. Asta pentru a ține pasul cu mutațiile coronavirusului, a declarat miercuri premierul Boris Johnson, potrivit Reuters.

”Cred că trebuie să ne obișnuim cu ideea vaccinării și revaccinării toamna, pe măsură ce ne confruntăm cu aceste noi variante”, a spus Boris Johnson în Parlamentul britanic.

Regatul Unit a convenit achiziționare a 50 de milioane de noi doze de vaccin pentru noile variante de Covid-19

La începutul acestei săptămâni, ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, a declarat că Regatul Unit a convenit achiziționare a 50 de milioane de noi doze de vaccin specific pentru noile variante de Covid-19.

S-ar putea ca în toamnă să fie nevoie de o revaccinare a populației

Duminică, ministrul pentru vaccinare din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a declarat că s-ar putea ca în toamnă să fie nevoie de o revaccinare a populației, pe măsură ce apar noi variante ale coronavirusului.

Declarațiile sale au venit după publicarea unui studiu care arată că vaccinul Oxford/AstraZeneca are o eficacitate redusă împotriva tulpinii sud-africane.

”Am discutat în această dimineață cu Jonathan Van-Tham (adjunctul comisarului medical șef), iar noi credem că probabil va exista o doză anuală sau un rapel în toamnă, apoi o vaccinare anuală, așa cum procedăm cu vaccinările contra gripei”, a declarat Zahawi la BBC.

Ministrul a avertizat că ”cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască și să recurgă și la alte mutații”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova se apropie de o incidență de 2 la...

Craiova se apropie de o incidență de 2 la...

ȘTIRI GdS