24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrazilia: Populația unui oraș va fi imunizată cu vaccinul chinezesc, “pentru a-i demonstra eficiența”

Brazilia: Populația unui oraș va fi imunizată cu vaccinul chinezesc, “pentru a-i demonstra eficiența”

Populația unui oraș din Brazilia va fi imunizată cu vaccinul chinezesc CoronaVac, “pentru a-i demonstra eficiența, potrivit olhardigital.com.br.

Un studiu pe aproximativ 30 de mii de persoane a fost inițiat în Brazilia care dorește să evalueze eficiența vaccinului CoronaVac și posibilitatea de a obține imunizarea populației. Orașul ales pentru cercetare a fost Serrana, care se află la aproximativ 315 km de capitala Sao Paulo. Conform datelor Institutului brazilian de geografie și statistici (IBGE), orașul are 45.644 de locuitori. Studiul este un proiect limitat la locuitorii din Serrana și participarea nu este obligatorie.

Femeile însărcinate şi cele care alăptează, copiii şi adolescenţii sub 18 ani şi persoanele care au avut febră în ultimele 72 de ore nu vor putea să participe la acest studiu.

Cercetarea este realizată de Institutul Butantan, care își propune să vaccineze în masă populația adultă a orașului brazilian Serrana, situat în statul brazilian cu cea mai mare rata de infectare din țară.

Guvernatorul statului Sao Paulo a declarat că noul studiu, dincolo de a arăta siguranţa şi eficacitatea vaccinului CoronaVac, va încerca să demonstreze şi dacă acest ser reduce totodată transmiterea virusului.

Primele rezultate sunt aşteptate peste aproximativ trei luni.

Brazilia a fost primele cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus. A înregistrat aproape 10 milioane de cazuri în total.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS