5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu: Pensiile de anul acesta vor fi mai mari ca în 2020

Florin Cîțu: Pensiile de anul acesta vor fi mai mari ca în 2020

Pensiile vor fi mai mari în acest an faţă de 2020, iar bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare, a declarat, azi, la Palatul Victoria, prim-ministrul Florin Cîţu, precizând că în 2021 cheltuielile bugetare cu pensiile cresc cu aproape 8 miliarde de lei, scrie agerpres.

„Cheltuielile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei – ca să înţelegem procedura de bugetare. Până să începem orice anul acesta, vezi dacă ies cheltuielile cu 8 miliarde de lei de la majorarea punctului de pensie din septembrie şi alocaţiile cu încă 2,3 miliarde de lei.

Deci, suplimentăm bugetul de anul acesta, fără să facem nimic, cu aproape 11 miliarde de lei, adică 1,1% din PIB. Pensiile, anul acesta, vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut şi asta este cert, iar bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare”, a spus Florin Cîţu.

Legislaţia în ceea ce priveşte pensiile o să fie modificată

Întrebat dacă guvernanţii au stabilit, totuşi, un prag până la care va creşte punctul de pensie, premierul a explicat: „Legislaţia în ceea ce priveşte pensiile o să fie modificată, pentru că sunt multe probleme acolo”.

„Şi noi, ca o coaliţie guvernare, care am preluat guvernarea în acest an, avem un obiectiv foarte clar: pensiile să fie bazate pe contributivitate şi de aici pornim şi vom vedea care va fi forma finală, dar, repet, anul acesta, punctul de pensie este mai mare decât punctul de pensie în 2020”, a mai declarat Cîţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS