24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de ninsori în 22 de județe și București. Trenurile circulă normal

Cod galben de ninsori în 22 de județe și București. Trenurile circulă normal

Este, în continuare, în vigoare codul galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului emis duminică de Administrația Națională de Meteorologie. Atenționarea vizează sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali, scrie digi24.

Atenționarea cod galben a intat în vigoare duminică la ora 18.00 și este valabilă până luni la ora 14.00.

În același timp, este în vigoare o atenționare de vreme rea în aproape toată țara, până miercuri la ora 13.00.

În acest interval, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități local de peste 15-30 l/mp.

Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge.

CNAIR intervine cu peste 1.100 de utilaje

În intervalul 10.01.2021, ora 17.00, – 11.01.2021, ora 5.30, după o noapte de cod galben de ninsori, angajații CNAIR au intervenit pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu 1.131 utilaje și au împrăștiat aproximativ 7.182 de tone de material antiderapant, anunță compania.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astfel: DRDP București – 264 autoutilaje, au răspândit 1.716 tone de material antiderapant; DRDP Craiova – 210 autoutilaje, au răspândit 1.109 tone material antiderapant; DRDP Timișoara – 178 autoutilaje, au răspândit 1.759 tone material antiderapant; DRDP Cluj – 159 autoutilaje, au răspândit 1.348 tone material antiderapant; DRDP Brașov – 187 autoutilaje, au răspândit 1.015 tone material antiderapant; DRDP Iași – 63 autoutilaje, au răspândit 229 tone material antiderapant; DRDP Constanța – s-a patrulat cu 70 autoutilaje.

Compania recomandă șoferilor să circule prudent, să respecte restricțiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

CFR anunță că toate trenurile circulă normal 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este deschis pe toate liniile de cale ferată, însă circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare abundentă și pe alocuri viscolită), un număr redus de trenuri înregistrând întârzieri.

Pe raza regionalelelor CF București, Craiova, Timișoara, Iași și Galați sunt activate comandamentele locale (în stațiile mari) și personalul feroviar acționează și intervine pentru ca circulația feroviară să se desfășoare continuu și în siguranță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS