17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria: Circa 21% din profesori doresc să se vaccineze împotriva COVID-19

Bulgaria: Circa 21% din profesori doresc să se vaccineze împotriva COVID-19

Ponderea profesorilor din instituțiile de învățământ din Bulgaria care și-au exprimat dorința de a fi vaccinați în această etapă împotriva COVID-19 este de 21%, a declarat centrul de presă al Ministerului Sănătății.

Declarația a fost dată după întâlnirea de astăzi dintre ministrul sănătății Kostadin Angelov, ministrul educației și științei Krassimir Valchev și membrii grupului de lucru național pentru coronavirus.

Înregistrarea celor care doresc să fie vaccinați este încă în curs. Personalul non-pedagogic din instituțiile de învățământ va fi, de asemenea, vaccinat cu prioritate.

Discuțiile de astăzi s-au concentrat în principal pe măsurile anti-epidemice din școli și pe viitoarea campanie de vaccinare pentru profesori și personalul nedidactic.

Analiza măsurilor anti-epidemice este în curs și este încă prea devreme pentru a lua decizii finale, a declarat serviciul de presă.

Statul va plăti profesioniștilor din domeniul medical 10 leva pe doză de vaccin COVID-19 aplicat, a mai raportat Ministerul Sănătății în urma unei întâlniri a ministrului Angelov cu adjuncții săi Poyko Penkov și Zheni Nacheva și conducerea Asociației Medicale din Bulgaria.

Banii vor proveni de la bugetul de stat și vor fi plătiți medicilor de familie și medicilor de la centrele de diagnostic și consultare, facilitățile de tratament medical, centrele de vaccinare și inspectoratele regionale de sănătate după ce vaccinarea este înscrisă într-un registru electronic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS