7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrașul australian Brisbane intră în carantină din cauza unui singur caz de coronavirus

Orașul australian Brisbane intră în carantină din cauza unui singur caz de coronavirus

Orașul australian Brisbane va intra în carantină timp de trei zile, după ce un angajat din sistemul hotelier de carantină a fost infectat cu coronavirus, relatează BBC.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, angajatul respectiv are varianta extrem de transmisibilă din Marea Britanie, iar carantina rapidă a fost decisă de teama că virusul se poate răspândi.

Brisbane a înregistrat foarte puține cazuri de coronavirus

Brisbane a înregistrat foarte puține cazuri de coronavirus, în afara oamenilor sosiți din alte țări și plasați în carantină.

Premierul local, Annastacia Palaszczuk, a anunțat măsura în această dimineață, la aproximativ 16 ore după ce testul angajatului a ieșit pozitiv.

Măsura de carantină vizează limitarea virusului

Palaszczuk a declarat că măsura de carantină vizează limitarea virusului: „Dacă stai trei zile în carantină acum, poți evita să stai 30 de zile în viitor”.

„Cred că toată lumea din Queensland știe ce se întâmplă în Marea Britanie și în alte țări din întreaga lume. Sunt rate ridicate de infecție de la această tulpină specială și nu vrem ca acest lucru să se întâmple aici”, a adăugat ea.

Australia a raportat 28.500 de infecții cu coronavirus

Australia a raportat 28.500 de infecții cu coronavirus și 909 de decese de la începutul pandemiei. În schimb, SUA, cel mai grav afectate, au înregistrat peste 21 de milioane de cazuri de COVID-19 și aproape 362.000 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS