2.6 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin și Angela Merkel au discutat despre eventualitatea unei "producții comune de vaccinuri"

Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat despre eventualitatea unei „producții comune de vaccinuri”

Președintele rus, Vladimir Putin, a discutat împreună cu cancelarul federal german, Angela Merkel, despre eventualitatea unei „producții comune de vaccinuri” împotriva noului tip de coronavirus, a anunțat Kremlinul marți. Moscova dorește să-și intensifice capacitățile în acest domeniu, informează AFP.

În timpul unei conversații telefonice, cei doi şefi de stat au abordat „problemele de cooperare din lupta împotriva pandemiei de coronavirus” şi „accentul a fost pus pe perspectivele posibile de producţie comună de vaccinuri”, potrivit unui comunicat al Kremlinului. „A fost convenit să fie continuate contactele asupra acestui subiect între Ministerele Sănătăţii şi alte structuri specializate ale celor două ţări, se adaugă în comunicat, potrivit Agerpres.

Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat despre reglementarea conflictului dintre forțele Kievului și ale separatiștilor proruşi din estul Ucrainei

Potrivit aceleiași surse, Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat, de asemenea, despre reglementarea conflictului dintre forțele Kievului și ale separatiștilor proruşi din estul Ucrainei, conflict în mare parte înghețat după acordurile de pace semnate în 2015, dar a cărui componență politică se află într-un punct mort.

Vaccinul rusesc împotriva noului tip de coronavirus a fost primit cu scepticism pe plan internațional

Denumit „Sputnik V” ca omagiu la adresa primului satelit lansat de Uniunea Sovietică în 1957, vaccinul rusesc împotriva noului tip de coronavirus a fost primit cu scepticism pe plan internațional după anunțarea lui încă din august, considerată prematură, încă înainte de începerea testelor clinice în masă (faza 3) și publicarea rezultatelor șțiinţifice.

Vaccinarea populaţiei ruse cu vaccinul Sputnik V a demarat la începutul lui decembrie

Vaccinarea populaţiei ruse cu vaccinul Sputnik V a demarat la începutul lui decembrie și loturi cu doze de vaccin au fost trimise în Belarus, Serbia și Argentina, însă Moscova a recunoscut că nu dispune de suficiente mijloace de producție pentru a fabrica rapid cantităţile necesare.

India ar urma să ajute la producția a 100 de milioane de doze de Sputnik V și parteneriate au fost semnate cu Brazilia, China și Coreea de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS