29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepreşedinta aleasă a SUA s-a vaccinat anti-COVID

Vicepreşedinta aleasă a SUA s-a vaccinat anti-COVID

-

Vicepreşedinta aleasă a SUA, Kamala Harris, şi soţul ei, Doug Emhoff, s-au vaccinat marţi împotriva COVID-19, potrivit CNN.

”Doresc să încurajez pe toată lumea să se vaccineze”, a declarat Harris (56 de ani), după ce a primit prima doză de vaccin. ”Literalmente, este vorba despre salvarea de vieţi. Am încredere în ştiinţă şi cei care au creat şi aprobat acest vaccin sunt oameni de ştiinţă”, a adăugat ea.

Vaccinul, creat de compania Moderna, a fost administrat la United Medical Center din Washington. Pentru a se obţine o eficienţă maximă, este nevoie de administrarea unei doze iniţiale şi a unui rapel.

Kamala Harris a devenit a doua personalitate americană dintr-o minoritate etnică care primeşte doza de vaccin anti-COVID-19, după medicul militar general Jerome Adams la 18 decembrie.

Biden a anunţat că va face o prioritate din combaterea epidemiei de COVID-19, care a dus la infectarea a peste 19 milioane de americani şi a cauzat moartea a 334.000 de persoane în SUA. El a primit doza iniţială de vaccin săptămâna trecută, iar momentul a fost transmis de posturile de televiziune din SUA.

Joe Biden şi Kamala Harris îşi vor prelua mandatele la 20 ianuarie anul viitor, după victoria lor în alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, în dauna preşedintelui în exerciţiu Donald Trump. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două fete și un băiat, de naționalitate română, luați...

Două fete și un băiat, de naționalitate română, au...

ȘTIRI GdS