21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncidenţă COVID-19 sub 3 la mia de locuitori în Ploieşti, Azuga, Buşteni și Sinaia

Incidenţă COVID-19 sub 3 la mia de locuitori în Ploieşti, Azuga, Buşteni și Sinaia

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova anunţă, luni, că incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 3 la mie în mai multe localităţi, printre care Ploieşti, Câmpina, Azuga, Buşteni, Sinaia.

„Pentru UAT-urile unde rata de incidenţă este între 1,5-3/1.000 de locuitori, sunt în vigoare următoare măsuri: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă (…); organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului; organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă”, se arată într-un comunicat al CJSU Prahova, remis luni.

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea în interior a restaurantelor şi cafenelelor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00. CJSU Prahova precizează că aceeaşi măsură se aplică pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00.

Sălile de jocuri de noroc sunt deschise, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Conform CJSU Prahova, prevederile intră în vigoare începând cu data de 29 decembrie şi sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, în localităţile din judeţ cu incidenţa COVID-19 mai mare de 1,5 la mia de locuitori şi mai mică de 3 la mie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS