18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDozele de vaccin anti-COVID din prima tranşă rămase neutilizate vor fi redistribuite către alte spitale

Dozele de vaccin anti-COVID din prima tranşă rămase neutilizate vor fi redistribuite către alte spitale

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat, luni, că dozele de vaccin din prima tranşă care au rămas neutilizate la cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus vor fi redistribuite către alte unităţi medicale.

Comitetul a făcut, luni, mai multe precizări cu privire la modul în care s-au distribuit vaccinurile din prima transă recepţionată de România.

Distribuirea acestor prime doze de vaccin s-a făcut conform necesarului întocmit şi primit de la cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Au fost solicitate 3.035 de doze de vaccin pentru prima administrare, respectiv 3.035 pentru rapel (doze rezervate pentru a doua administrare).

Comitetul naţional precizează că dozele de vaccin rămase de la cele 10 spitale vor fi redistribuite către alte unităţi medicale care au organizat centre de imunizare, potrivit Agerpres.

Începând cu următoarea tranşă ce va fi livrată României, se vor distribui vaccinuri către toate unităţile medicale în care au fost organizate centre de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS