12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Republica Moldova, vaccinarea contra noului coronavirus va începe cel mai devreme în luna mai

În Republica Moldova, vaccinarea contra noului coronavirus va începe cel mai devreme în luna mai

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), vaccinurile împotriva COVID-19 nu pot ajunge în Republica Moldova mai devreme de luna mai. Asta pentru că este pe la sfârșitul listei de așteptare dintre cele 92 de state din alianța globală pentru vaccinuri, potrivit JurnalTV.md.

Pentru început, vor fi imunizați doar 20% dintre moldoveni. Ceilalți trebuie să aștepte până când statul va avea posibilitatea să cumpere și alte doze.

Vaccinarea se va face la cerere

Vaccinarea se va face la cerere, iar primii vor beneficia de vaccin vor fi lucrătorii medicali, din domeniul educației, beneficiarii din centrele de plasament și persoanele trecute de 65 de ani, care suferă de boli cronice.

Vaccinurile anti-COVID vor fi transmise Moldovei de Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări

Vaccinurile anti-COVID vor fi transmise Moldovei de Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări.
„De rând cu 92 de state, care vor primi gratuit vaccin contra COVID-19, pentru 20% din populație. Mai departe, vom vedea care va fi vaccinul de pe piață și țara singură va trebui să-și cumpere acest vaccin… Noi așteptăm, cel mai devreme posibil, este luna mai, când țara va primi primul lot de vaccin”, a declarat Anatol Melnic, șef de secție la ANSP.

România va dona Republicii Moldova o parte dintre vaccinurile anticoronavirus pe care le va primi de la UE


În urmă cu o lună, Viorel Badea, președintele PNL Diaspora, a declarat că România va dona Republicii Moldova o parte dintre vaccinurile anticoronavirus pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS