18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘoferul care a intrat cu mașina în trecători la Trier are probleme psihiatrice și era beat

Șoferul care a intrat cu mașina în trecători la Trier are probleme psihiatrice și era beat

Bărbatul de 51 de ani care a ucis marţi cu maşina cinci persoane, printre care un bebeluş de nouă luni, într-o zonă pietonală din orașul german Trier, are probleme psihiatrice și era beat. Anunțul a fost făcut de poliţia germană, care exclude, în acest stadiu, ipoteza unei ”motivaţii politice”, teroriste sau religioase, relatează AFP, citată de news.ro.

Originar din regiune, bărbatul suferă de probleme psihiatrice, iar acestea ar fi putut juca un rol în fapta sa, a anunţat într-o conferinţă de presă, marţi seara, procurorul Peter Fritzen.

Câțiva răniți sunt în stare gravă

Maşina, un SUV, a parcurs între 600 de metri şi un kilometri – cu viteză mare – în această zonă pietonală, lovind totul în trecere.

Un bilanţ iniţial, care anunţa doi morţi şi 15 răniţi, a crescut la cinci morţi şi 14 răniţi în acest oraş din Renania-Palatinat, nu departe de frontiera cu Luxemburgul.

O femeie în vârstă de 25 de ani, o septuagenară şi un bărbat în vârstă de 45 de ani au murit, a precizat poliţia, care nu a făcut precizări despre a cincea victimă.

Unii dintre răniţi se află în stare gravă, a anunţat primarul oraşului Wolfram Leibe, care a evocat un ”şofer nebun”. Vehiculul a fost confiscat de către anchetatori.

Șoferul va fi internat într-un centru psihiatric

”Este o scenă de groază”, a deplâns un purtător de cuvânt al poliţiei. În afară de răniţi, ”numeroase persoane traumatizate au nevoie de îngrijiri”, a precizat el.

Într-o înregistrare video postată pe reţele de socializare apare un SUV cu capota avariată, blocat de vehicule de poliţie cu sirenele urlând. Un bărbat este încătuşat, culcat pe burtă, pe trotuar, de către poliţişti.

Parchetul intenţionează să-l plaseze într-un centru psihiatric, a precizat procurorul Peter Fritzen.

Alte înregistrări video surprind scena dezolantă de după trecerea vehiculului într-o zonă pietonală în care fusese plasat un brad mare de Crăciun. Tarabe au fost răsturnate. Salvatori efectuau un masaj cardiac unei victime. Locul era pustiu, doar o maşină de poliţie şi panglici roşu cu alb delimitau locul faptei, iar luminile de Crăciun au fost stinse, potrivit unei jurnaliste AFP.

Mai multe atacuri de acest gen au avut loc în ultimul an

”Veştile de la Trier mă întristează foarte tare. Le transmit condoleanţe apropiaţilor victimelor, cărora le-a fost smulsă viaţa atât de subit şi violent”, a declarat cancelarul Angela Merkel, citată într-un tweet de purtătorul său de cuvânt.

”Oamenilor le-a fost smulsă viaţa într-o secudă, ucişi de acest act nebun, inclusiv un copil mic, un bebeluş”, a anunţat foarte emoţionată conducătoarea landului, Malu Dreyer.

Mai multe atacuri cu maşina au fost comise în ultimii ani în Germania, de către persoane cu tulburări psihiatrice.

Cel mai grav a avut loc în aprilie 2018 la Münster. Un bărbat a intrat cu o rulotă într-un grup de persoane adunate în faţa unui restaurant şi a ucis cinci dintre ele, după care s-a sinucis prin împuşcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS