19 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateO femeie care a fost bolnavă de Covid-19 în martie a născut un bebeluș cu anticorpi la noul coronavirus

O femeie care a fost bolnavă de Covid-19 în martie a născut un bebeluș cu anticorpi la noul coronavirus

O femeie din Singapore, care s-a infectat cu noul coronavirus în martie, când era deja însărcinată, a născut acum un bebeluș cu anticorpi contra virusului, transmite Reuters, citată de Hotnews.ro

Bebelușul s-a născut luna aceasta fără a fi bolnav de Covid-19, dar cu anticorpi, scrie duminică ziarul Straits Times. ”Doctorii mei cred că am transferat anticorpii Covid-19 către el în timpul sarcinii”, a spus Celine Ng-Chan pentru ziarul menționat. Ng-Chan a avut o formă ușoară a bolii și a fost externată după două săptămâni și jumătate.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, încă nu se știe dacă o femeie însărcinată și bolnavă de Covid-19 poate transmite virusul fătului sau bebelușului în timpul sarcinii sau al nașterii. Până acum nu s-au găsit virusuri active în mostre de lichid amniotic sau în laptele matern.

Doctori din China au raportat prezența – și declinul – anticorpilor pentru Covid-19 în bebeluși născuți de femei infectate cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista de specialitate Emerging Infectious Diseases. Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-născuți este rară, au spus doctori din New York într-un material publicat tot în octombrie, în revista JAMA Pediatrics.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS