5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinul AstraZeneca va fi suspus unui studiu suplimentar

Vaccinul AstraZeneca va fi suspus unui studiu suplimentar

AstraZeneca va efectua, cel mai probabil, un studiu global suplimentar pentru a evalua eficacitatea vaccinului său anti-Covid, a declarat astăzi directorul executiv Pascal Soriot, după apariția unor întrebări cu privire la eficacitatea sa, relatează Reuters, citată de hotnews.


Un nou studiu va fi condus pentru a evalua o doză mai mică, întrucât a avut rezultate mai bune decât doza totală din studiile clinice ale companiei, a spus Soriot, citat de Bloomberg News.

”Acum, că am văzut ce înseamnă o eficacitate mai bună, trebuie să validăm acest lucru, așa că trebuie să facem un studiu suplimentar”, a spus Soriot.

Soriot a spus că probabil va fi efectuat un alt ”studiu internațional, dar acesta ar putea fi mai rapid pentru că știm că eficacitatea este mare, deci avem nevoie de un număr mai mic de pacienți”.

Vestea vine după ce AstraZeneca s-a confruntat cu acuzații cu privire la rata de eficacitate, motiv pentru care unii experți au spus că ar putea îngreuna șansele de a primit autorizație rapidă din partea SUA și UE.

Mai mulți cercetători au ridicat îndoieli cu privire la faptul că vaccinul experimental are o eficiență de 90% la un subgrup de pacienți care, inițial din greșeală, au primit jumătate de doză, urmată de o doză întreagă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS