11.7 C
Craiova
luni, 26 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIată motivul pentru care Vladimir Putin nu s-a vaccinat încă anti-Covid-19

Iată motivul pentru care Vladimir Putin nu s-a vaccinat încă anti-Covid-19

Preşedintelui rus Vladimir Putin nu i-a fost administrat vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de centrul Gamaleia din Moscova pentru că preparatul se află încă în proces de testare, a explicat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie agerpres, citând DPA.

„Şeful statului nu poate participa la vaccinare ca voluntar”, a spus Peskov într-o declaraţie citată de TASS.

Vladimir Putin susţine că una dintre fiicele sale s-a vaccinat cu succes

Rusia a fost prima ţară care a înregistrat un vaccin anti-Covid-19 destinat utilizării în masă. Vaccinul Sputnik V constituie în prezent obiectul unor teste avansate pe 400.000 de voluntari.

„Preşedintele nu poate folosi un vaccin necertificat”, a spus Peskov, adăugând că perioada de testare se va încheia în curând, iar Putin ar putea decide apoi dacă va utiliza vaccinul.

Vaccinul Sputnik V este numit astfel după primul satelit artificial plasat pe orbită, Sputnik-1, un triumf al Uniunii Sovietice în cursa spaţială cu superputerea rivală SUA, la sfârşitul anilor 1950.

Vladimir Putin a aprobat personal testarea vaccinului, afirmând că una din cele două fiice ale sale s-a vaccinat cu succes, fără a prezenta vreun efect secundar mai grav decât o uşoară febră temporară. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS