16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt. Haine contrafăcute vândute on-line

Olt. Haine contrafăcute vândute on-line

Astăzi, 21 noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean OLT – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o platformă de vânzări online a fost postat un anunț prin care erau oferite spre comercializare mai multe articole vestimentare(geci și blugi), purtând inscripția unor mărci premium de renume.

Cu această ocazie, o femeie, de 30 de ani, a fost depistată într-o parcare din municipiul Slatina, având în portbagajul autoturismului personal mai multe articole vestimentare pe care le oferea spre comercializare. Aceasta oferea spre vânzare două geci și 6 perechi de blugi, contra sumei de 2.000 de lei. Valoarea unor astfel de produse originale se ridică la aproximativ 6.500 de euro. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au indisponibilizat marfa despre care există suspiciuni rezonabile că ar fi contrafăcută.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea caracterului contrafăcut/original al obiectelor ridicate și pentru stabilirea prejudiciului adus titularului mărcilor respective. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ” punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și care îl prejudiciază pe titularul de marcă”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS