1.4 C
Craiova
joi, 3 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Pfizer și BioNTech depun azi cererea de autorizare pentru vaccinul anti-Covid-19 în SUA

Pfizer și BioNTech depun azi cererea de autorizare pentru vaccinul anti-Covid-19 în SUA

Grupul farmaceutic american Pfizer și societatea germană BioNTech depun astăzi la Agenția americană a medicamentelor (FDA) o cerere de autorizare a vânzării vaccinului anti-Covid-19, devenind astfel primii producători care fac acest lucru în SUA, scrie AFP, citată de hotnews.

Anunțul era așteptat de mai multe zile, după publicarea rezultatelor testelor efectuate din iulie pe 44.000 de voluntari din mai multe țări și potrivit cărora vaccinul ar fi eficient în proporție de 95% pentru prevenirea Covid-19 fără efecte secundare grave.

FDA nu a precizat cât timp va fi necesar pentru examinarea datelor, dar guvernul american mizează pe o undă verde în primele 15 zile din decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SJU Craiova vrea relocarea secției ATI Covid într-o construcție...

Spitalul Județean de Urgență din Craiova intenționează...

ȘTIRI GdS

SJU Craiova vrea relocarea secției ATI Covid într-o construcție...

Spitalul Județean de Urgență din Craiova intenționează să mute secția de terapie intensivă Covid într-o construcție modulară, lângă Unitatea de Primiri Urgențe....

Intrarea în Croația se face pe baza unui test...

Cetățenii străini care sosesc în Croația din zone cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Bătrân rănit într-un accident rutier la Târgu Jiu

Un bărbat, de 71 de ani, a ajuns aseară la spital, după ce a fost implicat într-un accident rutier la Târgu Jiu....

136 de cazuri noi de COVID-19 în Dolj

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost confirmate în județ alte 136 de cazuri noi de COVID-19. Situația epidemiologică a județului...

Bogdan Burcea, înainte de debutul la EURO: „Trebuie să...

Reprezentativa României a efectuat aseară, la Kolding, primul antrenament în sală de la sosirea în Danemarca, după o izolare de 48 de...

Olt/Fiu de polițist, decedat într-un accident rutier

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un accident de circulație produs miercuri noaptea, pe DE 674. Accidentul a avut loc în comuna Negreni, Olt. Potrivit presei locale, tânărul decedat este fiul unuia dintre adjuncții șefului IPJ Olt.