14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Masca devine obligatorie de la 1 noiembrie și în alte localități

Dolj: Masca devine obligatorie de la 1 noiembrie și în alte localități

Rata de infectare depășește trei la mie în alte patru localițăți din Dolj în care se instituie alte măsuri restrictive, conform hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență Dolj. Noile măsuri vor intra în vigoare de la 1 noimebrie și se vor aplica până pe 14 noiembrie. Una dintre măsuri este că masca devine obligatorie în toate spațiile deschise de la 1 noiembrie pentru toate persoanele care au împinit vârsta de cinci ani.

Cele patru localități în care masca devine obligatorie de la 1 noiembrie, începând cu ora 0.00 sunt: Afumați, Cetate, Ghindeni, Șimnicu de Sus. Masca se va purta în toate spațiile deschise.

În localitățile menționate este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte. De asemenea, este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare se poate desfășura doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc; restricția nu se aplică încazul agențiilor Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. și a agențiilor de pariuri sportive.

Masca de protecție și măsurile menționate sunt valabile și pentru Municipiul Craiova, orașul Bechet și comunele Cârcea, Breasta, Gogoșu, Malu Mare, Dioști și Ișalnița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS