-1.8 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateMoscova va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor în următoarele două luni

Moscova va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor în următoarele două luni

Capitala şi cel mai mare oraş al Rusiei, Moscova, care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară, va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor săi împotriva maladiei COVID-19. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul Serghei Sobianin, potrivit Agerpres.

Rusia se situează, în prezent, pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numărului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate. Este, totodată, prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg.

Vaccinul, Sputnik V, a provocat controverse

Vaccinul, Sputnik V, a provocat controverse în rândul membrilor comunităţii ştiinţifice internaţionale pe fondul afirmaţiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruşi din domeniul sănătăţii au susţinut însă cu fermitate vaccinul.

„Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”, a declarat Serghei Sobianin într-un mesaj publicat online.

În prezent, circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19

Acesta a menţionat că, în prezent, circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19. Dintre acestea, aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.
„Este o cifră mare“, a apreciat primarul moscovit. El a avertizat însă că o revenire la măsurile de carantină, care au devastat economia rusă la începutul acestui an, ar fi „inacceptabilă şi imposibilă”.

„Strategia optimă este de a găsi o cale de mijloc între închiderea oraşului şi abandonarea completă a restricţiilor”, a adăugat Sobianin.

Au existat „semne că răspândirea infecţiei este adusă sub control”

Săptămâna trecută au existat „semne că răspândirea infecţiei este adusă sub control”, a precizat Sobianin. Acesta a adăugat că numărul persoanelor care au folosit transportul public a scăzut cu 40%.

Angajatorilor li s-a cerut să permită personalului să lucreze de acasă. Persoanele în vârstă şi cu risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost sfătuite să evite deplasările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Odiseea interimatelor, la final? Înalta Curte ar putea decide...

Eugen Georgescu, actualul director interimar al Spitalului Clinic Judeţean...

ȘTIRI GdS