9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDirectorul medical al Spitalului Colentina a demisionat

Directorul medical al Spitalului Colentina a demisionat

Medicul Sabina Zurac, directorul medical al Spitalului Colentina, a demisionat din conducerea spitalului. Sabina Zurac a confirmat astăzi informația. Aceasta a precizat că ea și-a scris demisia încă de la începutul lunii octombrie. Vinerea trecută, demisia sa a ajuns pe masa Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituție în subordinea căreia se află spitalul, potrivit HotNews.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară că în București nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, iar Spitalul Colentina va redeveni integral unitate COVID.

Medicul Sabina Zurac a spus că și-a scris demisia înainte de anunțul prefectului. Aceasta a lăsat să se înțeleagă că atât ea, cât și colegii săi de la Spitalul Colentina cred că acesta ar trebui să acorde în continuare asistență medicală și pacienților cronici, fiind unul dintre cele mai importante spitale pentru bolnavi cronici din țară.

Spitalul Colentina a mai fost desemnat spital de suport COVID

Spitalul Colentina a mai fost desemnat spital de suport COVID și în primele luni ale epidemiei în România. Autoritățile au explicat, atunci, că unul dintre cele mai importante criterii care au stat la baza deciziei a fost acela că Spitalul Colentina este situat foarte aproape de Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș“ și urma să preia pacienți infectați în momentul în care capacitatea institutului ar fi fost depășită.

Spitalul Colentina fusese redeschis pentru pacienții non-COVID pe data de 31 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS