11.2 C
Craiova
vineri, 20 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateRaed Arafat: Există riscul să ajungem la 5.000 - 7.000 de cazuri de Covid pe zi

Raed Arafat: Există riscul să ajungem la 5.000 – 7.000 de cazuri de Covid pe zi

Există riscul să ajungem la 5.000 – 7.000 de cazuri de Covid pe zi. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că autoritățile fac pregătiri pentru administrarea și distribuirea viitorului vaccin anti-Covid. Va fi o provocare, a spus Arafat. El a mai avertizat că există riscul să ajungem la 5.000 – 7.000 de cazuri pe zi, dacă problema răspândirii virusului nu va fi rezolvată prin măsurile de restricție.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că transportul și livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicați și că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile.

În cazul acestora, prețul vaccinului va fi suportat de stat. ”Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

Există riscul să avem 5.000 – 7.000 de cazuri de Covid pe zi. Cum se poate ajunge în această situație

În ceea ce privește evoluția epidemiei, Raed Arafat a spus că este posibil ca peste zece zile România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

SursaHotNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Roşii umplute cu carne

Ingrediente: 8 roşii potrivite,250 g carne tocată,1 morcov fiert,1 ceapă,1...

ȘTIRI GdS