-3.6 C
Craiova
marți, 7 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateBătaie de joc. Confirmați cu Covid, au stat la coadă pentru a fi luați în evidență

Bătaie de joc. Confirmați cu Covid, au stat la coadă pentru a fi luați în evidență

Confirmați cu Covid, au stat la coadă pentru a fi luați în evidență. S-a întâmplat în Iași. Zeci de persoane confirmate cu infecţia cu noul coronavirus au ajuns să stea la coadă, sâmbătă, pentru a fi luate în evidenţă, evaluate de către un medic şi, în funcţie de starea lor, fie trimişi acasă fie internate, informează Mediafax.

Oamenii stăteau fie pe la poarta spitalului, fie pe borduri şi completau acte pe maşinile parcate în apropierea unităţii medicale.

Confirmați cu Covid, au stat la coadă pentru a fi luați în evidență.
Confirmați cu Covid, au stat la coadă pentru a fi luați în evidență (Foto: Mediafax)

Directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, spune că sistemul nu mai face faţă, că reglementările spun clar că cei confirmaţi trebuie văzuţi de un medic infecţionist. Ieri, la Iaşi au fost confirmate 206 cazuri noi.

Confirmați cu Covid, au stat la coadă pentru a fi luați în evidență. Ce spune DSP Iași

„Normal că nu este normal. Asta este situaţia. Asta e incidenţa cazurilor, populaţia se comportă după cum bine aţi văzut, nerespectând regulile de protecţie, se întâmplă aceste lucruri. Sistemul atenţionează de multă vreme că nu poate să mai facă faţă, dacă populaţia continuă să se comporte astfel. Procedura normală ar fi să transformăm toate spitalele în spitale de boli infecţioase, ca să îi împrăştiem prin mai multe spitale, lucru care este imposibil.

Virusul COVID nu a vindecat celelalte boli, trebuie trataţi şi ceilalţi pacienţi. Deocamdată reglementările sunt să fie văzuţi de medicul infecţionist, pentru că în mod normal ar trebui făcut şi un examen radiologic şi o serie de teste, de văzut în ce măsură poate fi izolat la domicliu, pentru că şi în situaţia în care pacientul este simptomatic, el poate să aibă deja leziuni generate de infecţia COVID. Dar, ştiu că este deja în lucru un ordin al Ministrului Sănătăţii, care îi implică mai mult pe medicii de familie, care din păcate până în prezent au fost neglijaţi din acest punct de vedere”, a afirmat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, potrivit sursei citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS