10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstitutul Robert Koch din Germania avertizează privind „răspândirea necontrolată“ a virusului

Institutul Robert Koch din Germania avertizează privind „răspândirea necontrolată“ a virusului

Pentru a ține sub control pandemia, Germania se confruntă cu un „test de caracter”. Anunţul a fost astăzi de ministrul sănătății german, Jens Spahn. Autoritățile germane au înregistrat cel mai mare număr de noi infecții cu coronavirus după luna aprilie, potrivit Reuters.

Oamenii trebuie să păstreze distanțarea fizică și să respecte regulile de igienă pentru ca situația să nu scape sub control, a avertizat Spahn. Acesta a criticat, în special, tinerii pentru ignorarea măsurilor de prevenție.

„Ne aflăm la punctul de răscruce al toamnei. Nu trebuie să pierdem controlul… acesta este un test de caracter pentru societatea noastră“, a declarat Spahn.

Potrivit datelor Institutului Robert Koch, Germania a reușit până acum să păstreze numărul de contagieri și decese mai scăzut decât multe din statele vecine. Numărul de noi infecții a crescut, însă, astăzi cu aproape jumătate față de ziua anterioară.

Spahn și-a exprimat încrederea că lucrurile nu vor degenera

Spahn și-a exprimat încrederea că lucrurile nu vor degenera atât de mult precum în perioada de carantină din lunile martie și aprilie. Acesta afirmă că spitalele pot face față situației și dând vina pe neglijența și comportamentul iresponsabil al tinerilor pentru recrudescența pandemiei.

„În principal persoanele tinere sunt infectate acum deoarece cred că nu sunt vulnerabile”, a declarat ministrul german.

Doar un număr foarte mic de cazuri au fost legate de magazine, frizerii și mijloacele de transport public, a precizat Spahn. Acesta a adăugat că inclusiv școlile și grădinițele se descurcă relativ bine. Principalele probleme au fost cauzate de adunările sociale, evenimentele mari, nunți și servicii religioase, potrivit ministrului sănătății german.

Institutul Robert Koch a raportat joi 4.058 de noi infecții. Directorul Lothar Wieler a avertizat că „este posibil să asistăm la peste 10.000 de noi cazuri zilnice și ca virusul să se răspândească necontrolat”.

Germania a înregistrat 310.144 de infecții cu SARS-CoV-2 de la izbucnirea pandemiei în această țară, 9.578 de persoane pierzându-și viața din cauza COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS