15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricții în Iași și în 11 comune din județ, după creșterea numărului de infectări

Restricții în Iași și în 11 comune din județ, după creșterea numărului de infectări

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis impunerea unor restricții în Iași și alte 11 comune din județ, după creșterea numărului de infectări. Restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourile din Iași și din 11 comune ale județului se închid timp de o săptămână din cauza înmulțirii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2. 

Autoritățile ieșene au decis să suspende începând de luni, până pe 12 octombrie, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor din orașul Iași și din comunele Aroneanu, Costești, Mădârjac, Miroslava, Moțca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomești, Țuțora și Valea Lupului. Restaurantele și cafenelele aflate în pensiunile și hotelurile din localitățile menționate rămân deschise doar pentru clienți.

De asemenea, unitățile pot prepara produse care nu se consumă la fața locului.

Timp de o săptămână va fi suspendată și activitatea cazinourilor din Iași și din cele 11 comune.

De asemenea, nu vor fi deschise cinematografele și teatrele, iar spectacolele și evenimentele culturale sunt interzise.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai decis să prelungească cu încă o săptămână interdicțiile similare din comunele ieșene Bârnova, Ciurea, Heleșteni, Holboca și Horlești.

Măsurile au fost luate în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS