5.9 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Autobuz care testează copiii pentru COVID-19, la Viena

Autobuz care testează copiii pentru COVID-19, la Viena

De astăzi, elevii din Viena pot fi testați pentru COVID-19 și de echipe mobile, care vin la școală. A fost lansat autobuzul cu un laborator mobil. În pofida măsurilor sanitare, numărul infectărilor în rândul copiilor înregistrează o creștere ușoară după redeschiderea școlilor în regim normal, cu prezența la clasă.

În școlile din Viena s-au înregistrat 200 de infectări de la reluarea cursurilor în această lună. Până acum, autoritățile au optat în cazul copiilor pentru testul cu soluția – gargară, potrivit stiri.tvr.ro.

Principiul general este însă testarea masivă, așa că a fost lansat autobuzul cu un laborator mobil, care face teste direct la școală pentru cazurile suspecte. Sunt 6 echipe medicale mobile, pentru început. Rezultatul testului poate fi furnizat în 30 de minute.

Dacă initiațivă se va dovedi eficientă, autoritățile vor pregăti mai multe autobuze cu kituri de testare rapidă la bord. Acestea vor opera în zona micilor afaceri.

În Austria se înregistrează peste 600 de noi cazuri zilnic.

Guvernul a anunțat al doilea val al pandemiei și a limitat adunările în spațiile închise la 10 persoane. În același timp, clienții din sectorul gastronomic trebuie să completeze un formular cu date personale, înainte de a fi serviți în orice local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: În 25 de localități rata de infectare este...

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)...

ȘTIRI GdS

Vaccinul anti-Covid ar putea fi obligatoriu pentru călătoria cu...

Pentru a putea urca în zborurile operate de Qantas, pasagerii vor trebui în viitor să demonstreze că au fost vaccinați împotriva Covid-19....

Pelerinajul pentru Fecioara din Guadalupe, anulat

Cel mai mare pelerinaj catolic din lume, cel pentru Fecioara din Guadalupe, va fi anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Comandantul NAVROM a murit din cauza coronavirus

Comandantul navelor NAVROM Tulcea, Nicolae Giurgiuvanu, a murit luni, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta era internat la Focșani.

OMS recomandă oamenilor să petreacă un Crăciun fără o...

Pe timp de pandemie, un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială "ce mai bună opţiune",...

Transportatorii din România pot recupera taxele de drum plătite...

Recuperarea taxelor este posibilă după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis, în 28 octombrie 2020, că modalitatea de...

Planuri de Crăciun în pandemie. La ce să ne...

Europa se pregăteşte pentru primul Crăciun pe timpul pandemiei de Covid-19, cu restricţii pentru reuniunile de familie, recomandări pentru evitarea îmbrăţişărilor, relatează...