10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutobuz care testează copiii pentru COVID-19, la Viena

Autobuz care testează copiii pentru COVID-19, la Viena

De astăzi, elevii din Viena pot fi testați pentru COVID-19 și de echipe mobile, care vin la școală. A fost lansat autobuzul cu un laborator mobil. În pofida măsurilor sanitare, numărul infectărilor în rândul copiilor înregistrează o creștere ușoară după redeschiderea școlilor în regim normal, cu prezența la clasă.

În școlile din Viena s-au înregistrat 200 de infectări de la reluarea cursurilor în această lună. Până acum, autoritățile au optat în cazul copiilor pentru testul cu soluția – gargară, potrivit stiri.tvr.ro.

Principiul general este însă testarea masivă, așa că a fost lansat autobuzul cu un laborator mobil, care face teste direct la școală pentru cazurile suspecte. Sunt 6 echipe medicale mobile, pentru început. Rezultatul testului poate fi furnizat în 30 de minute.

Dacă initiațivă se va dovedi eficientă, autoritățile vor pregăti mai multe autobuze cu kituri de testare rapidă la bord. Acestea vor opera în zona micilor afaceri.

În Austria se înregistrează peste 600 de noi cazuri zilnic.

Guvernul a anunțat al doilea val al pandemiei și a limitat adunările în spațiile închise la 10 persoane. În același timp, clienții din sectorul gastronomic trebuie să completeze un formular cu date personale, înainte de a fi serviți în orice local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS